MonetHuset
Om oss Historie Restaurant Selskapslokalet De mener Kontakt Galleri
Om oss

Monet huset Restaurant & Selskapslokale (Løkketangen 1) er et velkjent landemerke i Sandvika.

Huset, samt den nærliggende Løkke bro, ble vakkert gjengitt av Claude Monet i hans malerier fra vinteren1895. Huset ligger ved Sandvikselven, og er i gangavstand til buss- og togstasjon.

Monet huset fremstår i dag som en perle i Sandvika sentrum, et nydelig etablissement som vil være den perfekte ramme rundt ditt arrangement. Monet huset har vært et eksklusivt Selskapslokale til alle anledninger som bryllup, merkedager, konfirmasjon, julebord o. l i tre år.

Nå tilbyr vi også en liten sjarmerende Tapas restaurant rett ved elven. Vi fortsetter med utleie av lokalet, med plass til 30 personer, men også mindre grupper vil få en hyggelig opplevelse.

Historie

Den verneverdige bygningen Monet huset ble bygget i 1894, og er et kjent landemerke i Sandvika. Huset, samt nærliggende Løkke bro, ble skildret av Claude Monet i flere malerier fra 1895.

I 1895 kom Claude Monet til Norge, og bosatte seg i Sandvika. Blant de mest kjente motivene av ham finner vi Løkke bro, på denne tiden beliggende ved siden av Monet huset. Senere ble broen flytter noen meter unna. Huset ved elvebredden står den dag i dag, som da Monet malte sitt motiv. Ulike versjoner av Løkke bro finner man i flere gallerier både i Europa og Amerika. Ett av motivene fra 1895, malt med olje på lerret, befinner seg i Nasjonalgalleriets samlinger i Oslo.

Auksjonarius Løchen kjøpte huset, og startet postkontor i 1. etasje. Hans svigerdatter Carla Løchen (født Svane) var bestyrer av dette til 1900. I 1977 kjøpte Bærum Kommune huset, og 1978 ble det bofestet til eiere av Bærum Blomst.

Dagens eier, Reza Og Soraya Moezzi, kjøpte huset i 2004, og gjennom omfattende rehabilitering er huset satt i topp stand, og fremstår som en perle i Sandvika sentrum. Huset ble godkjent i 2010 til restaurantdrift for 50 personer, og tilfredsstiller derfor alle krav til denne type drift. I 2011 fikk Monet huset tildelt det kulturhistoriske blå skiltet som omtaler husets historie, av Bærum kommune og Sandvika vel.

Restaurant

Restaurant konseptet er inspirert av Claude Monets lidenskap for kunst og mat. Lidenskapen ga ham kallenavn "gourmet artist".

Her får du servert tradisjonell tapas, og spesialiteter som Paella. Miljøet på La Casa Monet Tapas Bar er intimt og romantisk, med dempet belysning og spansk bakgrunnsmusikk.

La Casa Monet Tapas Bar er en sjarmerende restaurant rett ved Sandviks elven med 26 sitteplasser inne og 40 sitteplasser ute ved elven.

Vi reserverer bord mandag til fredag fra kl. 11.00 på tel. 90944906

Vi kan reservere likevel for store partier opp til 40 personer kun i første etasje. Kontakt oss for reservasjon.

For private selskaper som varer over flere timer, gjelder det reglene for utleie av lokalet.

Selskapslokalet

I tillegg til bordene på underetasje, har vi en hyggelig gateplan storsal.

Terrasse på gateplan, storsal og balkong leies ut til selskaper. I storsalen kan det dekkes opp til 30 middagsgjester. Hvis man ønsker å invitere til et mindre formelt arrangement med stående buffet, rommer Monet huset omtrent 50 gjester. Vi har hatt både møter og kurs, julebord bursdager, bryllup, konfirmasjon, barnedåp og minnestund her.

Prisen for leie av Monet huset er avhenging av antall gjester og type arrangement. Selskapsmenyen kan sammenstilles fra restaurantens meny som består av smakfulle tapas retter av høy kvalitet.

Vi arrangerer et uforpliktende møte, for orientering om deres arrangement, og omvisning i lokalene. Kaker kan medbringes for noen av arrangementer. Det regnes et tilleggsbeløp for servering av medbrakte kaker

Skulle det være interessant, send gjerne en forespørsel på mail.

Åpningstider
Tirsdag – Torsdag16:00 til 22:00
Fredag og Lørdag16:00 til 23:00
SøndagStengt
MandagStengt
 
Kjøkkenet stenger en time før stengetid.
Parkering
Det er noen få parkeringsplasser ved huset, ellers finnes store kommunale parkeringshus i to minutters gangavstand, som er gratis etter kl. 17:00 og i helgen. Det er kort vei til buss, taxi og togstasjon.
Galleri
 • Monethuset
 • Monethuset
  Flamingo dancer...
 • Monethuset
  View from the restaurant...
 • Monethuset
  Relaxing atmosphere...
 • Monethuset
  Dinner party ...
 • Monethuset
  Beverage...
 • Monethuset
  Reception area...
 • Monethuset
  Lower area...
 • Monethuset
  Outside area...
 • Monethuset
  Outside sitting area...
 • Monethuset
  Ensalada del dia ...
 • Monethuset
  Champinones al ajillo & Calamares fritos...
 • Monethuset
  Outside sitting area...
 • Monethuset
  Outside sitting area...
 • Monethuset
  Outside sitting area...
 • Monethuset
  River side at night...
 • Monethuset
  The river...
Hva leietakere mener

Hei,

Vi er veldig fornøyd med lokaler og gjennomføringen av festen. Takk til dere begge for kjempebra hjelp. Vi kommer tilbake om 2 år når søsteren skal konfirmeres.

Hilsen fra
Solveig Olsen


Hei,

Tusen takk for all hjelp med arrangementet mitt. Alt fungerte perfekt, maten var veldig god og lokalene veldig hyggelige. De hyggelige lokale bidro til at det ble en intim og god atmosfære. Jeg skal anbefale stedet til andre også!

Vennlig hilsen
Marit Klyve


Hei,

Vi var veldig fornøyde med festen og lokalene. Synes det ble intimt og hyggelig med fullt hus. Kjøkkentjenesten gikk smertefritt og det var deilig å slippe å tenke på det. Selv kunne jeg derfor nyte festen i fulle drag.


Hei Soraya,

Jeg "falt" med en gang for "Monet Huset" og angrer ikke at jeg valgte det for å feire min 70-årsdag der. Vi var 15 damer og alle synstes det var en flott ramme for å feire en slik dag. Det var veldig stemningsfullt med alle lys på broen og faklene! Lokalet er flott og servicen var bare helt topp. Vertskapet ydet maksimalt. Vi var veldig fornøyde og kan virkelig anbefale "Monet Huset"!

Mvh
Gertrude Irgens


Hei,

Vi er alle superfornøyde med konfirmasjonen, stedet og gjennomføring. Tusen takk for all hjelp, god og hyggelig service. Kaja hadde en flott dag og fikk et minne for livet.

Mvh
Hege


Hei,

Vi var veldig fornøyde med festen og lokalene. Synes det ble intimt og hyggelig med fullt hus.
Kjøkkentjenesten gikk smertefritt og det var deilig å slippe å tenke på det. Selv kunne jeg derfor nyte festen i fulle drag.

Mvh
Irene


Hei Soraya,

Takk for leie av de koselige lokalene og for topp service fra deg og din mann. Maten fra Nobel var veldig god.Vi var strålende fornøyde!

Med vennlig hilsen

Marita Kildebo
Daglig leder
Klinikk Pluss
www.klinikkpluss.no


Hei Soraya,

Tusen takk for en fantastisk fin mottakelse og gjennomføring av min mors 80 års dag. Dette kunne ikke blitt bedre og alle kommer til å huske denne dagen.Takk til deg og din mann som var veldig vennlige og profesjonelle.

Mvh
Gard Røkke

Kontakt

For mer informasjon om Monet-huset, ta gjerne kontakt med oss for en samtale eller visning.

Adresse
 Løkketangen 1
 1337 Sandvika
  
 Kontakt person: Soraya
 Tlf. 90 94 4906 / 67 56 56 99
 E-post : info@monethuset.no

Du kan også skriv til oss direkt (Husk uten tlf nr. får vi ikke kontakte deg!),

Navn
E-post
Telefon nr.
Melding
Kart